Ciorba de burta
Daca suntem in cautarea unui preparat care sa ne dreaga dupa o noapte distractiva, ciorba de burta este alegerea potrivita. Ciorba de burta, un preparat atat de popular incat este nelipsit din meniul oricarui restaurant romanesc.
Ingrediente
- 1,5 kg burta de vita congelata
- 1 kg oase de vita
- 5 l apa
- 500 g smantana
- 6-7 catei usturoi
- 5 linguri otet
- 4 galbenusuri de ou
- 3 morcovi
- 2 cepe
- 2 foi dafin
- 1 radacinia patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- 1 legarura patrunjel
- sare
Mod de preparare
- Intr-o oala mare cu apa punem la fiert bucatile de burta impreuna cu oasele de vita si lasam la fiert pana incepe sa faca spuma, dupa care scoatem bucatile de burta si oasele. Apa se arunca, spalam oala si bucatile de burta
- Punem in oala 5 litri de apa, o lingurita sare, bucatile de burta, oasele si fierbem aproximativ 90 de minute la foc mediu, pana burta este fiarta
- Adaugam in oala legumele intregi , 2 foi de dafin si lasam pe foc inca 20-30 de minute
- Oprim focul si lasam sa se raceasca putin zeama din oala
- Scoatem bucatile de burta si oasele si lasam sa se raceasca, apoi taiem bucatile de burta in fasii si punem din nou in zeama din oala in care au fiert. Zarzavatul se scoate din oala si se arunca sau se poate pasa pentru a fi folosit la alte mancaruri
- Intre timp punem intr-un bol 500 gr smantana cu cele 4 galbenusuri de ou si amestecam bine cu 2-3 polonice de zeama din oala, apoi rasturnam in oala si amestecam usor