Rulada de curcan cu spanac
Rulada de curcan cu spanac si mozarella, un preparat gustos dar si pretentios, necesitand oaresce meticulozitate pentru a obtine preparatul desavarsit. Putem servi rulada de curcan musafirilor pe care ii avem invitati cu ocazia unui eveniment, sau o putem consuma lejer la picnic in parc.
Ingrediente
- 800 g piept de curcan
- 250 g spanac
- 50 g unt
- 100 g mozzarella
- 3-4 catei usturoi
- 2 linguri marar tocat
- 1 lingura mustar
- 2-3 linguri ulei de masline
- 8-10 felii bacon curcan
- 1 lingurita oregano
- 1 ou
- sare
- piper
Mod de preparare
- Preincalzim cuptorul la 200 grade C
- Spanacul se spala bine si se opareste in apa fiarta cu sare timp de un minut. se scoate la scurs in sita si dupa ce s-a racit se toaca marunt
- Punem untul la topit intr-o tigaie, adaugam spanacul si sotam timp de 2-3 minute
- Cand spanacul s-a racorit usor adaugam usturoiul maruntit, mustarul, mozzarella rasa, mararul, oregano, sare, piper, oul batut si amestecam bine
- Taiem pieptul de curcan si incercam sa obtinem o bucata cat mai intinsa
- Pe carnea pregatita pentru rulou dam un praf de sare, adaugam feliile de bacon, compozitia cu spanac si intindem pe toata suprafata dar lasam putina margine pentru a nu iesi umplutura cand vom rula
- Rulam pieptul de curcan cu atentie si cat de strans se poate, vom lega pieptul de curcan cu ata de bucatarie pentru a nu se desface in cuptor nu foarte stans, atat pe latime cat si pe lungime. Punem ruloul in tava, ungem cu putin ulei, turnam apa cam 200 ml, punem putina sare atat pe rulada cat si in apa ,acoperim cu folie de aluminium si bagam la cuptor pentru 70-80 de minute
- Lasam rulada scoasa din cuptor acoperita cu folie timp de 15 minute, pentru a deveni carnea mustoasa. Lasam sa se raceasca pentru a putea taia felii