Piept de rata cu dulceata de merisoare
Piept de rata cu dulceata de merisoare, un preparat atat de gustos incat o sa avem o dilema daca il putem considera desert sau nu. Desigur este nevoie de ceva experienta in bucatarie pentru a prepara carnea de rata ce este recunoscuta ca fiind o carne pretentioasa, dar cu ceva documentare si cu pasii respectati cu atentie, o sa ne iasa un preparat de exceptie.
Ingrediente
- 1 piept de rata cu piele fara os
- 100 g dulceata de merisoare
- sare
- piper
Mod de preparare
- Preincalzim cuptorul la 180 grade C
- Asezonam pieptul de rata cu sare si piper proaspat macinat
- Crestam pielea din loc in loc fara a ajunge la carne si astfel grasimea de sub piele va inlocui uleiul pentru prajit (ungeti cu putin ulei numai in cazul cand cumparati pieptul de rata fara piele)
- Intr-o tigaie nonaderenta, neincinsa si fara ulei , se frige la foc iute intai pe partea cu piele, 4-5 minute pana se rumeneste, apoi pe cealalta parte 2-3 minute
- Scoatem pieptul de rata intr-o tava si bagam la cuptor timp de 4-6 minute
- Taiem pieptul de rata felii si servim cu dulceata de merisoare deasupra