Rulada de piept de pui
Cu rulada de pui preparata in casa putem impresiona orice gurmand. Este perfecta pentru aperitive, sandwich-uri, ocazii speciale sau mese festive. Carnea de pui este un aliment lipsit de carbohidrati, sarac in grasimi. Din aceste motive este ingredientul preferat pentru cei care vor sa scape de kilogramele in plus sau cei care vor sa aiba o silueta de invidiat.
Ingrediente
- 1 kg piept de pui
- 2 lingurite ulei
- 2 catei usturoi
- 10 boabe piper
- 1 frunza dafin
- 1/2 lingurita boabe piper
- 1/2 lingurita sare
Mod de preparare
- Zdrobim intr-un mojar boabele de mustar si piperul, apoi adaugam usturoiul, sarea, o lingurita de ulei si amestecam bine pana obtinem o pasta cu care ungem pieptul de pui uniform pe toata suprafata
- Asezam pieptul de pui pe o bucata de hartie de copt, unsa cu ulei
- Rulam cu grija sa nu intre hartie intre bucatile de carne si strangem la capete cat mai strans sa nu se desfaca carnea din ruloul format
- Punem rulada intr-un vas, turnam o cana cu apa si tinem in cuptorul incins la temperatura de 200 grade, timp de 60 de minute
- Dupa ce scoatem rulada din cuptor, lasam sa se odihneasca 5-10 minute, apoi putem taia felii cu un cutit foarte bine ascutit