Ciocolata calda
Cu ciocolata calda putem satisfice cele mai pretentioase si rafinate gusturi. Ciocolata are proprietati minune de care trebuie sa profitam. Este foarte apreciata de cei care vor o silueta atragatoare, incetinind digestia creaza senzatia de satietate. Foarte buna pentru sanatate, protejeaza infarctul, bogata in antioxidanti, previne diabetul, protejeaza impotriva razelor uv ale soarelui si imbunatateste aspectul tenului, protejaza creierul impotriva atacurilor cerebrale.
Ingrediente
- 100 ml lapte
- 100 ml smantana dulce 15% grasime
- 50 g ciocolata amaruie
- 1 lingura miere
- 1 baton scortisoara
- 1 plic zahar vanilat
- 2 petale steluta de anason
- putina sare
- 30 ml rom - optional
Mod de preparare
- Intr- o cratita punem la foc foarte mic laptele, smantana, mierea, batonul de scortisoara, petalele de steluta de anason, un strop de sare si lasam sa se incalzeasca usor, ca ingredientele sa aiba timp sa-si lase aromele
- Cand incepe sa fiarba, oprim focul si adaugam ciocolata rasa si amestecam bine pana devine omogena
- Optional putem adauga romul si lasam sa se raceasca 2-3 minute inainte de a servi