Pui Tandoori
Orice indian gurmand si caruia ii place sa gateasca are propria reteta de tandoori, si probabil secrete pastrate cu sfintenie in legatura ce aceasta. Tandoori este asemanator frigaruielor din bucataria turceasca, libaneza, diferentiindu-se prin condimentele folosite.
Ingrediente
- 0.5 kg piept de pui taiat bucati
- 1 lingurita piper negru macinat
- 2 linguri de ghimbir tocat
- 1 ceasca iaurt
- 1 lingurita de condimente tandoori
- 1 lingurita pudra de coriandru
- 1 lingura de schinduf
- 1/2 lingurita pudra de chili
- 1/2 lingurita pudra de turmeric
- 1/4 lingurita de sofran
- O lamaie
- O lingura ulei de masline
Mod de preparare
- Presarati peste bucatile din piept de pui piperul negru si sarea
- Adaugati restul condimentelor peste pui, in afara de lamaie si uleiul de masline
- Lasati puiul la marinat (ideal 24 ore)
- Infigeti bucatile de pui in bete de frigarui si puneti pe gratar la foc mediu, apoi stropiti cu ulei de masline. In 5-10 minute trebuie sa fie gata facut
- Nota: Inainte de servire stoarceti lamaie peste preparat si il puteti servi cu un dressing