Pui teriyaki cu usturoi
Teriyaki este o tehnica japoneza de preparare a sosurilor, avand cateva ingrediente de baza dar care pot diferi. Teriyaki este foarte popular in Japonia, cu acesta preparandu-se orice tip de carne.
Ingrediente
- 600 gr piept de pui-taiat bucati
- 60 gr zahar brun
- 4 catei usturoi tocati marunt
- 1 lamaie - suc
- 2 linguri coriandru proaspat taiat marunt
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita susan
Mod de preparare
- Iintr-un vas punem zaharul, sarea, piperul, usturoiul, zeama de lamaie si amestecam bine, apoi punem puiul si il ungem cu sosul din vas, dupa care il tinem la frigider o ora
- Intr-o tigaie, de preferat nonaderenta unsa cu ulei punem carnea la foc mediu, amestecand din cand in cand pana se rumeneste dupa care o scoatem pe o farfurie
- In tigaia in care am pregatit carnea de pui punem marinata ramasa si fierbem la foc mic pana obtinem un sos
- Dupa ce sosul este gata, punem bucatile din piept de pui inapoi in tigaie, impreuna cu coriandru
- Amestecam de cateva ori, scoatem bucatile de piept pe farfuriile pentru servit si turnam peste ele sos din tigaie, dupa care presaram susanul. Servim cu salata de legume si orez basmati