Friptura de miel la cuptor
Mielul este posesorul unei carni fragede, tocmai de aceea preparatele ce se obtin din aceasta carne sunt delicioase. Vom prepara carnea de miel cu vin alb, fapt ce ii va pronunta fragezimea.
Ingrediente
- pulpa posterioara de miel - aproximativ 1,5 - 1,7 kg
- 1 kg cartofi
- 1 cana vin alb sec
- 1 cana apa
- 8-10 catei usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 2-3 crengute de rozmarin proaspat
- piper
- sare
Mod de preparare
- Preincalzim cuptorul la 200 grade C
- Curatam pulpa de pielite si grasime, o spalam si o stergem cu servete de bucatarie
- Curatam usturoiul, taiem cateii de usturoi in doua si cu un cutit subtire intepam adanc in pulpa din loc in loc , dupa care introducem usturoiul in gaurile formate
- Frecam pulpa cu sare, piper si o ungem cu ulei de masline, iar pe deasupra presaram rozmarin proaspat. Punem pulpa in tava si acoperim cu folie de aluminiu
- Bagam tava in cuptor, reducem temperatura la 180 de grade si dupa primele 30 de minute, scoatem tava din cuptor si intoarcem pulpa pe cealalta parte. Dupa inca 30 de minute intoarcem din nou pulpa, adaugam in tava cartofii curatati si taiati sferturi si tinem la cuptor inca 30 de minute fara folie, pana ce friptura se rumeneste
- Scoatem tava din cuptor si lasam sa se odihneasca 15-20 de minute dupa care se poate servi