Cascaval pane cu dulceata de merisoare
Pentru cei ce au gusturi mai indraznete, cascavalul pane servit cu dulceata de merisoare nu este ceva iesit din comun, este doar o alta combinatie interesanta de arome si gusturi. Cascavalul pane se prepara dupa retete clasice iar dulceata daca nu o preparam personal o gasim in cel mai apropiat supermarket.
Ingrediente
- 300 g cascaval
- 3 oua
- 6 linguri faina
- 6 linguri pesmet
- dulceata de merisoare
- ulei vegetal
- sare
- apa
Mod de preparare
- Intr-un bol batem ouale cu un praf de sare. In alt bol punem o ceasca cu apa (vom avea nevoie pentru a umezi cascavalul)
- Taiem cascavalul in felii de grosimea unui deget -1 cm
- In doua farfurii plate punem in una din ele faina iar in cealalta pesmet
- Luam fiecare felie de cascaval, o umezim cu apa, dam prin faina, apoi prin ou, apoi dam prin pesmet, inca o data prin ou si apoi prin pesmet. Dam de doua ori prin ou si pesmet sa avem garantia ca nu se imprastie cascavalul in ule
- Prajim feliile in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti
- Putem servi cascavalul pane alaturi de sosul de merisoare