Chiftele marinate
Chiftelele marinate nu necesita un timp indelungat pentru pregatire si sunt ideale pentru o masa hranitoare servite cu piure de cartofi, cartofi natur sau cu garnitura de orez.
Ingrediente
- 500 gr carne de pui tocata
- 1/2 lingurita sos de rosii
- 1 ou
- 1 catel usturoi
- 1 ceapa
- 1 conserva rosii cuburi - 400 g
- 2 linguri ulei
- 1 frunza de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare
- Taiem ceapa si usturoiul marunt, amestecam cu carnea tocata, oul, sarea, piperul, sosul de rosii si obtinem compozitia pentru chiftele
- Din aceasta compozitie formam chiftelele in palme, de marimea unei mingi de ping-pong
- Intr-o tigaie cu ulei incins prajim chitelele pana se rumenesc, dupa care le scoatem pe o farfurie
- Strecuram uleiul in care am prajit chiftelele intr-o cratita si punem la calit ceapa si usturoiul tocate marunt. Dupa ce s-au calit putin, adaugam rosiile din conserva taiate marunt si jumatate de cana cu apa. Asezonam cu sare si piper, punem o frunza de dafin si lasam la foc mic 10-15 minute, acoperite cu un capac
- Adaugam chiftelele prajite si mai lasam pe foc mic inca 10 minute. Putem servi chiftelele marinate presarate cu patrunjel verde, alaturi de o garnitura de orez sau paste