logo
  • Acasa
  • Selector-Retete
  • Contact

Curcan la cuptor

Curcan la cuptor

Curcanul la cuptor are privilegiul de a fi vedeta meselor festive la americani, ca este vorba de Craciun, Pasti sau Ziua Recunostintei. Curcanul are o carne posesoare de multe proprietati nutritive iar pe langa asta mai este si gustoasa.

Ingrediente

  • curcan de 4-5 kg
  • 500 ml vin alb sec
  • 2 linguri sare mare
  • 3 frunze dafin
  • 1 ceapa taiata in patru
  • 10-12 catei usturoi taiati in jumatate
  • 1 lamaie
  • 150 g unt cu 85% grasime
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 legatura de coriandru macinat
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura salvie uscata
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

  • Scoatem curcanul de la frigider cu cel putin o ora inainte de a fi pregatit
  • Spalam curcanul si lasam la scurs. Intre timp pregatim pasta pentru uns
  • Amestecam untul taiat cubulete cu mierea, cimbru, rozmarin, coriandru macinat, salvia, patrunjelul si sarea
  • Dupa ce curcanul s-a scurs de apa, ii stergem bine pielea cu prosoape absorbante de bucatarie pentru a avea aderenta cu pasta de unt
  • Curcanul se sareaza la exterior si interior, desprindem pielea de pe pieptul lui cu mana si introducem cu o ligurita o parte din pasta de unt cat mai uniform, intre pielea desprinsa si piept
  • Introducem in cavitatea curcanului ceapa, usturoiul si lamaia, apoi legam picioarele intre ele cu ata de bucatarie, asta pentru a se coace uniform si a arata bine dupa ce scoatem din cuptor
  • Cu pasta de unt ramasa ungem curcanul pe toata suprafata cat mai uniform
  • In tava asezam curcanul, turnam 500 ml apa si dam la cuptor timp de 120-150 minute la o temperature de 180 grade C
  • Pentru a vedea daca curcanul este facut, verificam cu un termometru pentru friptura, trebuie sa arate 87 de grade, sau intepam in partea cea mai groasa a pieptului si sucul care iese din curcan trebuie sa fie transparent. Daca este rozaliu trebuie sa mai lasam in cuptor pana este bine facut si rumenit
  • Dupa ce scoatem din cuptor lasam sa se odihneasca 30 minute si putem servi cu garnitura si salata
Copyright © flavor-picker.ro 2025
  • Politici private