Piept de curcan la tigaie
Carnea de curcan nu este la fel de populara ca cea de pui, insa daca avem grija la modul de preparare si la condimentele pe care le folosim, iese un preparat exceptional si savuros. Preparatul ce urmeaza este nu doar unul gustos ci si bogat in proteine si toate vitaminele din complexul B.
Ingrediente
- 1 kg piept de curcan
- 4 catei usturoi
- 30 g unt
- Suc de lamaie
- sare
- piper negru
- piper rosu
- 1/2 lingurita susan negru
Mod de preparare
- Desfacem pieptul de curcan, il curatam de pielite, il spalam , portionam in bucati potrivite si lasam la scurs
- Pisam usturoiul si amestecam cu unt, sucul de lamaie, sare si piper
- Ungem carnea cu sosul obtinut apoi presaram susanul peste, dupa care acoperim vasul cu folie de bucatarie si lasam la marinat cel putin 30 de minute
- Incingem o tigaie non-aderenta si prajim feliile de piept de curcan 3 minute pe ambele parti, apoi lasam focul mic, acoperim tigaia cu un capac, (nu ermetic) si mai lasm pe foc inca 10-15 minute pentru a se patrunde bine. In acest timp intoarcem carnea de 2-3 ori