Chiftele de cod
Pentru o dieta sanatoasa specialistii sustin si recomanda consumul de peste si fructe de mare, asa ca pentru preparatul ce urmeaza a fi prezentat avem chiftele de cod.
Ingrediente
- 500 g cod
- 100 ml lapte
- 1 ou
- 1 ceapa
- 2 catei usturoi
- 2 felii paine
- ulei vegetal
- faina
- sare
- piper
- 1 lime
Mod de preparare
- Tocam pestele si adaugam sare si piper dupa gust
- Intr-o tigaie incingem putin ulei, punem ceapa tocata marunt si calim pana se inmoaie. lasam sa se racoreasca
- Inmuiem painea in lapte si o adaugam la peste, punem un ou, usturoiul zdrobit, ceapa calita si amestecam bine
- Din compozitia obtinuta formam in palme bilute la marimea dorita, le trecem prin faina, dupa care prajim la foc mediu pana se rumenesc. Scoatem chiftelele intr-un vas tapetat cu servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei. Se pot servi calde alaturi de o salata verde, dar si reci