Cartofi copti cu cascaval si bacon
Cartofii copti cu sare sunt oricum un deliciu numai prin simplitate, dar ce ar fi sa-i combinam cu bacon si cascaval topit pe deasupra?...Acum ca v-ati imaginat deja sigur v-a cuprins si pofta, nu-i nici o problema, ingredientele le gasim la tot pasul si ne mai trebuie aproximativ 1 ora pentru a obtine preparatul pe care ni l-am imaginat.
Ingrediente
- 6 cartofi medii
- 150gr cascaval
- 150 gr bacon
- 2 linguri ceapa verde
- sare gronjoasa
- patrunjel
- sare
Mod de preparare
- Spalam bine cartofii, dam cu sare de bucatarie si impachetam fiecare cartof in folie de aluminium dupa care punem tava pe grilajul din mijloc in cuptorul deja incalzit la 200 de grade si lasam la copt 35-40 de minute (verificam cu o tepusa de frigarui, trebuie sa patrunda usor in cartof)
- Intre timp taiem baconul in bucatele mici, radem cascavalul si tocam patrunjelul si ceapa verde
- Scoatem cartofii din cuptor, taiem pe lungime partea de deasupra (ca un capac, vezi foto) si cu o lingura scoatem din miezul fiecarui cartof, dar lasam pe coaja circa un cm. de miez
- Amestecam baconul, cascavalul, patrunjelul si ceapa, sare dupa gust si o parte din miezul scos din cartofi
- Umplem carcasele formate si tinem inca 10 minute la cuptor la temperatura de 180 grade C. Scoatem tava din cuptor si asezam cartofii pe farfurii. Se servesc calzi alaturi de o salata asortata