Trufe de ciocolata
Cand Cristofor Columb s-a intors din lumea noua a adus cu el la curtea regelui Ferdinand si a reginei Isabbela a Spaniei o multime de bogatii, printre care si boabele de cacao. Azteci foloseau aceste boabe ale arborelui de cacao pentru a prepara o bautura numita "chocolati". Datorita faptelor mentionate, in zilele noastre cacao este folosita in nenumarate si diverse retete de prajituri ca indragitele trufe de ciocolata.
Ingrediente
- 200 gr ciocolata amaruie (50%)
- 120 ml smantana lichida pentru frisca
- 30 gr unt nesarat
- 2 linguri de coniac
- cacao
Mod de preparare
- Maruntim ciocolata si o punem intr-un bol termorezistent. Gustul trufelor depinde foarte mult de calitatea ciocolatei
- In alt vas punem smantana la incalzit la foc mediu, impreuna cu untul taiat cubulete mici. Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se varsa peste cicolata maruntita din vasul termorezistent
- Asteptam cam doua minute si cu o spatula de lemn amestecam usor pana se topeste ciocolata complet, daca nu s-a topit complet, putem baga bolul la microunde cateva secunde
- Adaugam cele doua linguri de coniac, amestecam si lasam ciocolata sa se raceasca la temperatura camerei (15-20 minute). Apoi acoperim bolul cu folie de plastic si se pastreaza in frigider 3-4 ore, pana se intareste
- Intr-o farfurie punem cacao pentru tapetat si cu o lingurita luam din compozitia intarita si formam bilute cu mainile de marimea unei mingii de ping-pong. Rulam bilutele prin farfuria cu cacao pana acoperim toata suprafata, dupa care le asezam pe un platou cu hartie de copt. acoperim platoul cu folie de plastic si lasam in frigider pana se intaresc putin. Trufele se pastreaza la frigider si se servesc la temperatura camerei