Salata de sfecla rosie
Sfecla rosie este una din cele mai benefice legume pentru organism, cunoscuta ca fiind protectoarea ficatului. este o sursa excelenta de vitamina B, mangan, potasiu. de asemenea este o sursa buna de vitamina C, magneziu, fier, cupru, fosfor si fibre. Betacianina, substanta care se gaseste in sfecla rosie, contribuie la eliminarea toxinelor din organism si la prevenirea aparitiei cancerului, si multe alte beneficii pentru sanatate.
Ingrediente
- 4 sfecle rosii
- 3 linguri ulei masline
- 1 ceapa rosie
- sare
- piper
Mod de preparare
- Fierbem sfecla cu coaja, timp de 30-40 de minute, dupa care se raceste in apa rece si se curata de coaja imediat. Se taie felii groase de 6-7 mm si se aseaza in vasul pentru servit
- Amestecam uleiul de masline cu sare si piper dupa gust, stropim feliile de sfecla, dupa care presaram ceapa taiata (nu prea marunt) si patrunjelul
- Salata de sfecla rosie o pastram in frigider 30 de minute, dupa care o putem servi alaturi de somon prajit sau piept de pui la gratar si garnitura de piure de conopida sau orez