Muschi de vita la gratar
Muschiul de vita, o carne pretentioasa gatita in general de cei care au ceva experienta in bucatarie. Muschiul de vita necesita marinare in combinatia potrivita de ingrediente pentru a capata fragezimea de care sa ne bucuram atunci cand il degustam.
Ingrediente
- 400 g muschi de vita (taiat felii de aprox. 3cm)
- 2 linguri de unt
- 2 linguri ulei de masline
- 50 ml vin
- 1 lingurita rasa cimbru tocat marunt
- piper proaspat macinat
- sare
Mod de preparare
- Curatam muschiul de vita foarte bine de membrana alba de la suprafata, cu un cutit subtire si foarte bine ascutit
- Spalam carnea, o tamponam cu un prosop absorbant si condimentam bine cu un amestec din sare, piper, ulei de masline, vin si cimbru si lasam intr-un castron la marinat timp de 20-30 de minute inainte de a o gati
- Incingem gratarul sau plita electrica la foc mediu spre mare, punem carnea, si o tinem timp de 5- 6 minute. In tot acest timp nu miscam muschiul altfel nu obtinem o rumenire frumoasa. Intoarcem friptura pe toate partile si rumenim cate 5-6 minute pe fiecare parte
- Punem friptura pe un platou apoi turnam peste ea din sucul in care a stat la marinat si punem cateva cubulete de unt peste friptura