Rulada de spanac cu branza
Rulada de spanac cu branza, un preparat ce se preteaza excelent ca aperitiv, fiind potrivit pentru orice eveniment sau dineu. Este o sursa perfecta de vitamine si fibre pentru o masa gustoasa si sanatoasa in acelasi timp.
Ingrediente
blat
- 600 g spanac
- 4 oua
- 200 ml lapte
- 100 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
umplutura
- 300 gr branza de vaca
- 50 gr unt
- 1 ardei gras rosu
- piper macinat
Mod de preparare
- Spanacul se opareste in apa cu sare cateva secunde, se stoarce bine si se taie marunt. separam ouale si batem albusurile spuma cu putina sare. Galbenusurile le amestecam bine cu laptele, cu spanacul rece, cu faina si praful de copt , apoi se amesteca usor cu albusurile batute spuma
- Intr-o tava tapetata cu hartie de copt intindem uniform compozitia de spanac si coacem circa 20 min in cuptorul preancalzit temperatura de 180 grade C
- Branza o pasam cu furculita si o frecam bine cu untul la temperatura camerei, impreuna cu smantana si piperul proaspat macinat
- Scoatem blatul din cuptor pe un servet de bucatarie si cat e cald il rulam cu grija sa nu se rupa. cand este rece il desfacem, intindem crema de branza preparata, fasiile de ardei gras, dupa care rulam strans dar cu grija
- Rulada gata formata o infasuram in folie de bucatarie si o tinem la rece cel putin o ora