Chiftele de porc
In bucataria romaneasca gasim nenumarate retete de chiftele de porc. Acestea se pregatesc destul de repede si usor, putand fi servite atat la aperitiv, dar si ca fel principal alaturi de o garnitura de piure de cartofi sau alta garnitura preferata.
Ingrediente
- 500 gr carne de porc tocata
- 2 cepe
- 3-4 catei usturoi
- 2 oua
- 1 lingura patrunjel
- 1 lingura marar
- 2 felii paine
- 2 linguri faina
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare
- Inmuiem feliile de paine in apa, dupa care le stoarcem. Amestecam apoi carnea tocata cu painea
- Tocam ceapa marunt si o calim cu putin ulei
- Peste carnea tocata se adauga ceapa tocata, usturoiul pisat, ouale, patrunjelul si mararul tocate marunt , sare, piper si amestecam bine
- Pe o farfurie intinsa punem faina, luam cu lingura din compozitia de carne, apoi cu mainile umezite formam chiftelele la marimea dorita si le trecem prin faina
- Incingem ulei (3-4 cm) intr-o cratita mica si mai adanca, apoi prajim chiftelele la foc mediu timp de 3-4 minute pe fiecare parte, dupa care scoatem intr-un castron asternut cu servetele care sa absoarba surplusul de ulei
- Le putem servi cu piure de cartofi si muraturi sau alte garnituri