Salau pane
Termenul de "pane" (paine in italiana) inseamna alimente prajite dupa ce au fost trecute prin faina sau pesmet. Salaul se preteaza foarte bine pentru preparatele tip pane. Salaul are carnea alba, frageda cu un gust excelent si fara prea multe oase, continutul de grasimi este redus motiv pentru care salaul figureaza in majoritatea meniurilor din restaurante cu specific pescaresc.
Ingrediente
- 400g file salau
- 2-3 linguri lapte
- 5 linguri faina
- 1 ou
- 4 linguri ulei masline
- 2 linguri suc lamaie
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de preparare
- Intr-un castron batem oul cu putina sare si cu lapte
- In alt vas amestecam bine uleiul de masline cu cele doua linguri de zeama de lamaie, un praf de sare si piper
- Fiecare bucata de peste o dam prin sucul de lamiae si ulei, o tavalim prin faina pe o parte si pe alta, pe urma prin oul batut, apoi iar prin faina si sepune la prajit in uleiul incins pe ambele parti la foc mediu timp de 4-5 minute
- Il putem servi cu garnitura de cartofi prajiti, cu sos de usturoi si lamaie sau cu alte garnituri