Coaste de porc la cuptor
Cu reteta prezentata, coastele la gratar vor avea o savoare aparte datorita combinatiei de condimenete folosite la marinare. Datorita structurii carnii in zona coastelor de porc, acestea au nevoie de tratament termic mai indelungat, respectiv 90 de minute pentru a deveni preparatul la care poftim.
Ingrediente
- 1kg coaste de porc
- 2 linguri miere
- 2 linguri ulei
- 2 linguri otet
- 1 lingura boia dulce
- 1 lingurita pudra usturoi
- 1 lingurita pudra ceapa
- 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
- 2 linguri sos bbq
- sare
Mod de preparare
- Intr-un castron amestecam bine uleiul, otetul, boia, mierea, usturoiul, ceapa pudra, sarea si piperul
- Cu marinata obtinuta ungem coastele de porc, le punem intr-o punga de plastic care se inchide ermetic si lasam la marinat cel putin doua ore
- Incingem coptorul la 180 grade celsius, punem coastele intr-o tava, acoperim cu folie de aluminiu si bagam in cuptor
- Dupa o ora indepartam folia si ungem coastele cu sos barbecue. Acoperim din nou cu folia de aluminiu si lasam inca o jumatate de ora, dupa care scoatem de tot folia de aluminium
- ungem inca o data coastele, marim temperatura la 200 grade C si mai tinem tava la cuptor pentru inca 30 minute