Cod cu sos de mustar
Acest preparat are o savoare aparte datorita ingrdientelor folosite. Codul, un peste ce contine multe proteine, este o sursa buna de acizi grasi, omega 3, vitamina b6 , b12, vitamina d, seleniu, potasiu si fosfor. Este recomandat sa consumam cel putin de doua ori pe saptamana, pentru a preveni multe probleme de sanatate. 100 g de peste inseamna jumatate din necesarul zilnic de proteine.
Ingrediente
- 400 gr file cod
- 200 ml suc de portocale
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita ghimbir ras
- 1 lingurita mustar dijon
- sare
- piper
Mod de preparare
- Curatam pestele si il spalam, apoi, cu un prosop de hartie tamponam pentru a absorbi apa de pe el
- Intr-o tigaie care nu lipeste punem uleiul de masline si calim putin ghimbirul, apoi adaugam sucul de portocale, sucul de lamaie si mustarul
- Amestecam si lasam la fiert un minut, dupa care asezam in tigaie bucatile de cod. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba 6-8 minute la foc mic sau pana pestele este bine facut. se scoate din tigaie si se tine la cald
- Inainte de a servi, turnam sosul din tigaie peste cod