Pui la cuptor
Puiul la cuptor, nelipsit din centrul meselor de duminica alaturi de familie. Un preparat invaluit in arome si fraged, ce poate fi deliciul oricui de la mic la mare.
Ingrediente
- un pui intreg
- 5-6 catei de usturoi
- 2 linguri ulei vegetal
- 1 lingurita boia ardei iute
- 1 lingurita boia ardei dulce
- 1 varf de cutit chimion macinat
- 1 portocala taiata felii
- 1 varf de cutit ienibahar macinat
- rozmarin
- sare
- piper
Mod de preparare
- Spalam si curatam puiul dupa care il punem la fiert timp de 15 minute pentru a elimina sangele pe care il contine si din cand in cand indepartam spuma
- Intre timp incingem cuptorul la foc mediu (180 grade C) si pregatim mujdeiul de usturoi la care adaugam ulei, sare si piper. In mujdeiul obtinut amestecam boia dulce, boia iute, chimion si enibahar
- Asezam puiul intr-o tava unsa cu ulei si, cu ajutorul unei pensule, il ungem cu sosul de usturoi, asezam feliile de portocala, dupa care acoperim puiul cu o folie de aluminiu
- In cuptorul gata incins punem tava cu pui si lasam 30 de minute, dupa care indepartam foaia de aluminiu si mai lasam in cuptor inca 20-30 minute, pana prinde o crusta aramie placuta. Servim puiul cald cu rozmarin presarat pe deasupra si cu garnitura de cartofi si salata