Chiftele de peste
Perfecte pentru aperitiv si in zilele de dezlegare la peste. Traditionale in special in zonele cu mult peste, chiftelele de peste sunt o mancare populara, fiind deosebit de gustoase atat cu peste de apa dulce cat si cu peste oceanic.
Ingrediente
- 1 kg file peste (cod, merluciu, salau ,somon, stiuca, crap)
- 2 cepe medii
- 2 oua
- 2 felii paine uscata
- 3-4 catei usturoi
- 1 praf nucsoara rasa
- 1 legatura marar verde
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura ceapa verde
- faina
- ulei vegetal
- sare
- piper
- ardei iute
Mod de preparare
- Curatam pestele si intr-o oala cu 2 litri de apa, fierbem pestele 10 minute. carnea de peste o curatam de oase si impreuna cu feliile de paine o trecem de doua ori prin masina de tocat pentru a fi siguri ca au fost maruntite eventualele oase
- Tocam marunt ceapa, mararul, patrunjelul si zdrobim cateii de usturoi
- Intr-o craticioara cu putin ulei sotam putin ceapa tocata fara a o rumeni
- In vasul cu pestele tocat adaugam usturoiul pisat, ceapa, nucsoara, mararul, patrunjelul, ouale usor batute cu putina apa, dupa care adaugam sare, piper si ardei iute dupa gust. Amestecam bine, iar daca compozitia este prea seaca si nu se leaga bine, adaugam cateva linguri de apa in care a fiert pestele
- Ne umezim mainile si din compozitia rezultata formam chitele de marimea dorita, apoi le dam prin faina si punem la prajit pe ambele parti in ulei incins, pana se rumenesc