Ciuperci umplute
Ciupercile, considerate a fi cel mai bun substitut pentru carne, au continutul scazut de calorii, contin substante nutritive precum vitamina b si vitamina d, stimuleaza sistemul imunitar, accelereaza metabolismul, previn oboseala, stresul, cancerul la san plus alte beneficii pentru sanatate. Ciupercile pot fi pastrate in pungi de hartie, la frigider maximum o saptamana.
Ingrediente
- 500 g ciuperci medii
- 150 g parmezan ras
- patrunjel tocat
- 2 linguri ulei floarea soarelui
- 1 ceapa tocata marunt
- sare
- piper
Mod de preparare
- Preincalzim cuptorul la 170 grade C
- Curatam ciupercile, le spalam si rupem piciorusele pe care le tocam marunt
- Intr-o cratita punem ulei la incins si sotam ceapa timp de 2-3 minute, apoi adaugam piciorusele de ciuperci tocate si le inabusim pana se inmoaie bine si pana ce scade zeama lasata de ele, dupa care luam de pe foc, adaugam sare si piper si lasam sa se raceasca putin
- Umplem palariile ciupercilor cu compozitia obtinuta, adaugam parmezanul ras pe deasupra.
- Asezam ciupercile pe o tava si introducem in cuptorul incins timp de 30-40 minute pana ce parmezanul se topeste