Inele de calamar prajite
Calamarul mare este recomandat pentru a fi consumat datorita grasimilor omega 3, atat de sanatoase pentru organism si pentru sistemul nervos. Calamarul contine minerale care intaresc sistemul imunitar, ajuta la mentinerea sanatatii oaselor si a dintilor, regleaza tensiunea arteriala, previne problemele arteriale dar este si un bun antioxidant.
Ingrediente
- 400 g inele de calamar
- 150 ml lapte
- 2 oua
- 2 linguri faina
- 2 lamai
- 1 lingura ulei masline
- ulei vegetal - pentru prajit
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare
- Spalam bine inelele de calamari cu apa rece si lasam la scurs
- Peste inelele de calamari punem un praf de sare si stoarcem zeama de lamaie
- Intr-o cratita mai mare punem ulei la incins si intre timp batem bine ouale cu lapte, punem piperul si un praf de sare dupa care adaugam faina si amestecam pana obtinem o compozitie suficient de groasa cat sa nu se prelinga prea usor
- Dam inelele prin faina, dupa care se scufunda in compozitia de ou cu faina, scuturam usor si in tigaia incinsa punem la prajit pe ambele parti (2-3 minute) pana capata o culoare aurie.
- Se scot pe prosoape de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei
- Servim cu felii de lamiae si presarat cu oregano dupa gust