Salam de biscuiti cu cacao
Prepararea unui desert poate fi descurajanta pentru multi dintre noi. Pentru cei care nu au rabdare cu gramajele sau pur si simplu nu au timpul necesar prepararii unui desert mai complex, salamul de biscuiti este o varianta ideala ce necesita putin timp.
Ingrediente
- 500 g biscuiti
- 200 ml lapte
- 100 g zahar
- 40 g cacao
- 50 g ciocolata
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 g unt
- 130 g nuca maruntita
Mod de preparare
- maruntim biscuitii in bucati dupa cum consideram
- intr-o cratita punem laptele, zaharul la foc moderat, amestecam pana cand zaharul se topeste si laptele incepe sa fiarba, dupa care lasam focul mic si adaugam ciocolata rupta in bucati, untul taiat cubulete pentru a se topi mai repede
- amestecam pana se topeste untul, dupa care adaugam cele 20 g cacao, zaharul vanilat si amestecam pana obtinem un sirop
- luam de pe foc siropul si lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam lingurita de rom
- intr-un vas punem biscuitii, nuca, siropul si amestecam cu grija pana cand biscuitii absorb tot siropul
- pe o folie alimentara intindem uniform compozitia sub forma de baton. Se infasoara bine in folie si prin presare cu mana i-se da o forma cilindrica, dupa care punem la rece pana ce se intareste bine
- Inainte de servire, rulam salamul prin cacao si apoi taiem felii