Coltunasi cu visine
Coltunasii sunt un preparat delicios, care in traditia chineza semnifica prosperitate. Forma de semiluna a coltunasilor, se aseamana cu lingourile de aur sau de argint din antichitate care erau folosite ca moneda de shimb.
Ingrediente
- 350 g faina
- apa
- 1 lingura unt
- 400-500 g visine fara samburi
- 2 linguri zahar granulat
- un virf cutit sare
Mod de preparare
- Din faina, apa si sare, framantam un aluat care sa fie elastic si nelipicios
- Dupa ce aluatul este framantat il acoperim cu folie alimentara si lasam la rece timp de 20 minute
- Infainam masa de lucru, taiem aluatul in doua bucati, intindem foaia subtire de 2-3 mm si cu un pahar cu diametrul de aproximativ 8 cm taiem discuri din aluat
- Pe discurile de coca obtinute punem visine , impaturim in doua si o furculita apasam pe marginea unde se imbina
- Intr-o oala incapatoare, turnam apa , o punem pe foc si cand apa clocoteste, mai reducem din foc cat sa fiarba domol. punem untul, apoi coltunasii in oala cu o lingura de lemn dar nu inghesuiti, sa nu se lipeasca intre ei
- Fierbem coltunasii 4-5 minute si cand ies la suprafata mai fierbem 2-3 minute dupa care ii scoatem cu o spumiera si ii lasam sa se scurga intr-o sita