Pelmeni cu carne
Palmeni, mancarea de duminica a rusilor, ca urmare exista nenumarate retete de a pregati acest preparat. In restaurantele rusesti cu specific siberian nu lipsesc din meniu, dar se gasesc si in magazinele alimentare, gata pregatiti, necesitand doar a fi fierti.
Ingrediente
palmeni
- 500 g faina
- 300 ml apa
- 1 ou
- 1 lingurita de sare
umplutura
- 250 g carne de porc tocata
- 30 ml apa
- 1/2 ceapa mica
- 1/4 boia dulce
- 1/4 piper negru macinat
- 1 lingura ulei
- 1/2 lingurita sare
Mod de preparare
- Intr-un bol punem faina si in mijloc formam o gaura unde adaugam apa si oul batut. tragem treptat faina peste apa, amestecam cu degetele pana se leaga aluatul si framantam
- Asezam aluatul pe blatul de lucru dat cu faina se acopera cu un prosop curat si lasam sa stea 30 minute
- Pentru umplutura taiem ceapa foarte marunt si calim in ulei fierbinte. tocam carnea si o amestecam bine cu toate ingredientele
- Inparim aluatul in cateva bucati pentru a putea lucra mai usor, dupa care intindem cu sucitorul pana obtinem o foaie subtire cam 2-3 mm
- Cu un pahar de aprox. 6 cm diametru decupam discuri din aluat iar resturile se framanta din nou
- Pe fiecare disc punem o lingurita de umplutura, impaturim in doua, apasam bine pe marginea semicercului format si suprapunem cele doua capete ale semicercului - apasam pentru a se lipi
- Asezam pelmenii formati pe hartie de copt
- Punem la fiert o oala cu apa. putina sare si o foaie de dafin. cand incepe sa fiarba lasam focul mai mic asfel incat apa sa clocoteasca uso
- Cu o lingura de lemn punem pelmenii la fiert 5-6 minute, dar nu inghesuiti, sa nu se lipeasca intre ei (fierbem in ture ). Dupa ce s-au ridicat deasupra mai lasam la fiert 2-3 minute
- Palmenii se scot cu o spumiera intr-un bol si stropim cu putin ulei, sa nu se lipeasca