Pui Kiev
Puiul Kiev este un preparat rezultat in urma unei combinatii foarte reusite de ingrediente. Dupa cum spune numele este o reteta traditional Ucrainiana dar se pare ca a fost preparat pentru prima data la inceputul secolului 20 in Moscova. Altii sustin ca este o alta interpretare a cunoscutului "cordon bleu".
Ingrediente
- 4 jumatati de piept de pui dezosat
- 2 catei usturoi zdrobiti
- 2 linguri lapte
- 4 linguri pesmet
- 3 linguri fulgi de porumb zdrobiti (fara zahar)
- 3 linguri faina
- 40 g unt
- 2 oua
- coaja de lamaie
- ulei vegetal
- patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare
- Pentru inceput tocam marunt patrunjelul si amestecam cu unt, usturoi, putin piper, un praf de sare si coaja de lamaie. Aceasta compozitie se infasoara in folie de plastic alimentar, se da o forma cilindrica si se pastreaza la congelator aproximativ 30 minute, pana se intareste
- Cu un ciocan de snitele batem cu grija pieptul de pui. Pentru a nu se rupe, este bine sa asezam deasupra folie de plastic alimentar
- Scoatem untul din frigider si il inmpartim in 4 parti egale
- Condimentam puiul cu sare si piper, apoi punem in fiecare piept de pui o bucata de baton de unt. Rulam puiul indoind marginilein interior pentru a nu se scurge untul si prindem cu scobitori
- Batem ouale impreuna cu laptele, sarea si piperul dupa gust
- Trecem prin faina fiecare piept de pui, apoi prin ou batut si apoi prin pesmet amestecat cu fulgi de porumb. Lasam la frigider timp de 30 minute, sau la congelator 10 minute dupa care se scoate si se trece din nou prin ou si pesmet amestecat cu fulgi de porumb
- Prajim rulourile de pui intru-un vas plin cu ulei deja incins, timp de 8 minute, pana se rumenesc. Se scot pe un prosop de hartie sa se scurga uleiul