Frigarui cu somon si legume
Frigaruiele sunt intotdeuna o alegere potrivita pentru gratarele de vara, mai ales daca alegem sa le facem cu somon, o carne pretabila pentru gratar. Modul de preparare este simplu, timpul de preparare este scurt, numai bine pentru o masa rapida servita alaturi de un vin usor sau o limonada cu gheata.
Ingrediente
- 200 g file de somon
- 1/4 ardei gras rosu
- 1/4 ardei gras galben
- rosii chery
- 1 lamaie
- ulei vegetal
- sare
- piper
Mod de preparare
- Spalam somonul si taiem in bucati patrate. spalam rosiile, ardeiul il taiem in bucati patrate egale si lamaia se feliaza. daca betele pentru frigarui sunt din lemn se tin intr-un vas cu apa cel putin 30 minute, inainte sa le folosim
- Punem bucatile de peste si legume alternativ pe frigarui, ungem cu putin ulei si asezonam cu sare si piper
- Punem o tigaie grill pe aragaz la foc mare pana se incinge dupa care asezam frigaruile si gatim pe fiecare parte pana se rumenesc