Vinete umplute cu carne si legume
Vinetele umplute cu carne si legume, un preparat traditional turcesc. Vinetele consumate frecvent aduc numeroase beneficii sanatatii, datorita antioxidantilor pe care ii contin, a mineralelor si vitaminelor. Reduc nivelul de cholesterol, imbunatatesc circulatia sanguina si previn aparitia cancerului.
Ingrediente
- 2 vinete
- 1 ardei gras
- 2 catei usturoi
- 1 ceapa galbena
- 4 linguri ulei masline
- 2 linguri pasta tomate
- 1-2 linguri cascaval ras
- 300 g carne tocata de pui
- ulei
- sare
- piper
- 4 rosii mici
- salata verde
Mod de preparare
- Taiem vinetele in doua pe lungime si cu o lingura scoatem miezul, dar lasam pe coaja vinetei miez aproximativ un centimetru
- Presaram sare in cele 4 jumatati de vinete si lasam 15-20 de minute pentru a se scurge sucul amarui lasat de acestea. Tocam marunt ceapa si usturoiul si le punem la calit in cateva linguri de ulei incins. tocam ardeiul si il adaugam si pe acesta dupa ce s-a inmuiat putin ceapa. Lasam legumele la foc mediu 2-3 minute si adaugam carnea tocata si mai tinem tot la foc mediu pana cand carnea isi va schimba culoarea dupa care adaugam miezul vinetelor tocat
- Dupa 10 minute adaugam in compozitia umpluturii pasta de tomate, patrunjelul tocat si condimentam dupa gust cu sare si piper. Tinand cont de faptul ca umplutura va fi introdusa si la cuptor, trebuie sa fie facuta doar pe jumatate la tigaie
- Scurgem apa din jumatatile de vinete si le umplem cu amestecul de carne si legume
- In cuptorul deja incins punem tava cu jumatatile de vinete umplute si lasam la copt la foc mediu timp de aproximativ 30 minute