Piept de pui cu curry si sos de mango
Cu siguranta suntem multi carora ne plac mancarurile picante, curry fiind un personaj important in prepararea acestor retete. Vom prezenta in reteta ce urmeaza un preparat picant si incarcat cu gusturi orientale, un deliciu pentru amatorii de bucatarie indiana.
Ingrediente
Piept de pui
- 2 jumatati piept de pui
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita curry
- 1/4 ligurita piper
- 2 linguri ulei
- 100 g brocoli
Chutney de mango
- 1 mango verde
- 1 ceapa verde
- 2 linguri sos chilli
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita mustar cu seminte
- 1/2 ligurita pulbere curry
- 1/2 lingurita chimion
- 1/2 lingurita turmenic
- 2 catei usturoi
- 2 linguri ulei
- sare
Mod de preparare
- Dupa ce spalam carnea o asezonam cu sare, piper si pudra de curry
- Incingem uleiul intr-o cratita si punem pieptul de pui. Lasam la foc mare 3-4 minute pe fiecare parte, apoi reducem focul la mic si mai lasam 15-20 minute, intoarcem fileurile de doua, trei ori
- Intre timp preparam chutney-ul. Curatam mango de coaja si taiem miezul cubulete
- Incingem doua linguri de ulei, punem semintele de chimen sa se incinga putin apoi adaugam celelalte ingrediente si cubuletele de mango. Amestecam bine si asezonam
- Acoperim vasul cu un capac si lasam la foc mic aproximativ 10 minute, pana se inmoaie mango dupa care adaugam zaharul si amestecam. Lasam sa se raceasca acoperit
- Fierbem broccoli in apa cu sare timp de 5 minute
- Servim pieptul de pui cu broccoli, orez si chutney de mango