Spanakopita - placinta cu spanac
Spanakopita este o placinta greceasca aromata si gustoasa, ce are ca ingredient de baza spanacul. Acest preparat sanatos va satisfice poftele atat gurmanzilor cat si celor care vaneaza preparate bogate in fibre si vitamine.
Ingrediente
- 600 g spanac
- 500 g feta
- 1 pachet foi placinta
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa medie
- 2 oua
- 100 g unt
- 1 lingura piper negru
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1 legaura patrunjel
Mod de preparare
- Spalam si curatam spanacul, taiem marunt ceapa si patrunjelul. Intr-un vas batem usor cele 2 oua si separat topim untul
- Intr-o tigaie incingem uleiul, calim ceapa, adaugam spanacul si amestecam pana se inmoaie usor spanacul. Transferam spanacul din tigaie intr-o sita si lasam sa se scurga bine tot lichidul, adaugam patrunjelul, branza feta, nucsoara si apoi ouale batute usor.asezonam si amestecam
- Taiem foile de placinta pe lungime in trei bucati egale. Cu o pensula de bucatarie ungem toate foile de placinta taiate. Luam cate 4 foi le suprapunem, intr-un colt punem 2 linguri de compozitie, astfel incat atunci cand intoarcem foaia, sa formam un triunghi. Continuam sa impaturim foaia de placinta din triunghi in triunghi pana se inchide. Ungem triunghiul de placinta cu unt inclusiv capatul de inchidere. Repetam cu fiecare placinta in parte
- Incalzim cuptorul la 180 grade C, ungem tava, asezam hirtia de copt punem placintele si coacem timp de 20 minute pana se rumenesc. Pot fi servite calde sau reci, cu iaurt sau ca atare