logo
  • Acasa
  • Selector-Retete
  • Contact

Pastai Bharwan bhindi (okra)

Pastai  Bharwan bhindi (okra)

Bhindi este o planta din familia Mallow, creste in zonele tropicale dar o gasiti si in comert la conserva sau proaspata. In India este consumata frecvent umpluta cu condimente si prajita.

Ingrediente

  • 500 g bhindi (okra)
  • 1/2 ceasca de faina de naut
  • 1/4 arahide prajite pisate
  • 1 lingura seminte de susan
  • 1 lingura praf de coriandru
  • 1 lingura garam masala
  • 1/2 lingurita turmeric pudra
  • 1 lingurita pudra de chili
  • 1 lingura amchur (pudra de mango)
  • 1 lingurita de zahar
  • 4 lingurite de ulei vegetal

Mod de preparare

  • Taiati capetele la bhindi, si apoi pe lung in jumatati
  • Intr-un bol adaugati faina de naut, arahidele pisate, semintele de susan, pudra de coriandru, garam masala, turmericul pudra, pudra de chili, pudra amchur, sare, zahar, jumatate de ulei si amestecati bine
  • Cu amestecul obtinut, umpleti fiecare bhindi folosind degetele
  • Intr-o tigaie incalziti uleiul ramas, apoi puneti pastaile bhindi. Acoperiti cu un capac si lasati la prajit aprox. 2-3 minute pe fiecare parte
  • Nota: Preparatul se serveste cu orez sau pita
Copyright © flavor-picker.ro 2023
  • Politici private