Pastai Bharwan bhindi (okra)
Bhindi este o planta din familia Mallow, creste in zonele tropicale dar o gasiti si in comert la conserva sau proaspata. In India este consumata frecvent umpluta cu condimente si prajita.
Ingrediente
- 500 g bhindi (okra)
- 1/2 ceasca de faina de naut
- 1/4 arahide prajite pisate
- 1 lingura seminte de susan
- 1 lingura praf de coriandru
- 1 lingura garam masala
- 1/2 lingurita turmeric pudra
- 1 lingurita pudra de chili
- 1 lingura amchur (pudra de mango)
- 1 lingurita de zahar
- 4 lingurite de ulei vegetal
Mod de preparare
- Taiati capetele la bhindi, si apoi pe lung in jumatati
- Intr-un bol adaugati faina de naut, arahidele pisate, semintele de susan, pudra de coriandru, garam masala, turmericul pudra, pudra de chili, pudra amchur, sare, zahar, jumatate de ulei si amestecati bine
- Cu amestecul obtinut, umpleti fiecare bhindi folosind degetele
- Intr-o tigaie incalziti uleiul ramas, apoi puneti pastaile bhindi. Acoperiti cu un capac si lasati la prajit aprox. 2-3 minute pe fiecare parte
- Nota: Preparatul se serveste cu orez sau pita