Paste carbonara
Cel mai probabil denumirea de "carbonara" provine de la carbunari, muncitorii care lucrau in muntii Apenini pentru producerea carbunelui. Ei foloseau produse alimentare usor de transportat, depozitat si usor de pregatit, dar este posibil sa se refere la faptul ca aceste spaghete sunt atat de condimentate cu piper negru, incat par presarate cu praf de carbune.
Ingrediente
- 500 g paste fettucini
- 150 g sunca presata
- 3 oua
- 1 ceapa
- 50 g parmezan
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri patrunjel tocat
- sare
Mod de preparare
- Pentru inceput fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, timp in care taiem feliile de sunca presata in bucati mai mici, tocam ceapa si patrunjelul si intr-un castronel batem cele 3 oua, dar nu foarte tare
- Cu ulei de masline ungem o cratita mai mare si o incingem la foc mediu dupa care punem la calit ceapa cu sunca timp de 3 minute
- Scurgem pastele si le punem in cratita peste ceapa si sunca, apoi adaugam ouale batute si amestecam rapid
- Adaugam parmezanul, patrunjelul si amestecam timp de 2 minute la foc mic
- Inaite de servire, radem putin parmezan si presuram patrunjel tocat deasupra pastelor