Risotto cu ciuperci
Risotto in italiana inseamna "orez mic" si este una dintre cele mai apreciate si recunoscute mancaruri, alaturi de pizza, spagheti sau deliciosul tiramisu. Risotto este un preparat hranitor si usor de pregatit. In prezent exista nenumarate feluri de risotto, diferenta fiind facuta de condimentele folosite pentru aroma, dar raman ingredientele de baza: legumele sotate, supa si orezul italian.
Ingrediente
- 200 g orez
- 150 g ciuperci champignon
- 500-600 ml supa
- 120 ml vin alb sec
- 2 linguri ulei de masline
- 30 g parmezan ras
- 1 ceapa medie
- 30 g unt
- 1 lingura patrunjel
- Piper macinat
- sare
Mod de preparare
- Ceapa taiata marunt o sotam in ulei de masline, adaugam ciupercile taiate, si le sotam pana se inmoaie
- Adaugam orezul si lasam pana ce devine transparent
- Turnam vinul peste orez, apoi supa fierbinte pana se acopera orezul (supa va sta tot timpul la fiert la foc mic) si amestecam des
- Dupa ce supa a fost absorbita de orez, adaugam din nou supa si amestecam (facem asta de cate ori lichidul scade). ideea este sa nu lasam orezul sa devina uscat
- Oprim focul, adugam parmezanul ras, untul, sarea si piperul si amestecam pana se omogenizeaza. Asezam in farfurii si punem patrunjel pe deasupra