Humus-cu-avocado
Humusul se poate consuma cu lipie sau paine, in post, la regim alimentar si este recomandat in numeroase diete. Ingredientul principal este nautul, care provine din Asia Mica si care in prezent este a doua planta cultivata dupa soia, la nivel mondial. Reteta propusa in cele ce urmeaza este un fusion intre naut si avocado, acestea facand o echipa delicioasa de care va veti convinge personal.
Ingrediente
- 200 gr naut
- 2 avocado
- 2 catei usturoi
- 3 linguri tahini
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 linguri ulei masline
- 1 lingurita paprika
Mod de preparare
- Intr-un blender puneti nautul, usturoiul zdrobit, sucul de lamaie, tahini, un praf de sare si 2-3 linguri de apa. Mixati cam 2 minute, dupa care adaugati avocado taiat cubulete si mixati din nou pana obtineti o pasta cremoasa si fina
- Este important sa gustati humusul in timp ce il preparati si, dupa gust, adaugam sare, suc de lamaie si usturoi. Daca humusul este prea dens mai adaugati apa
- Turnati apoi humusul intr-un vas, stropiti cu ulei de masline si adaugati paprika