Humus
Humusul este un preparat delicios si foarte nutritiv, detoxifiant care poate inlocui cu succes carnea, fiind o sursa de proteine, carbohidrati, aminoacizi, calciu, fier, acid folic, dar si vitamina a, vitamina c, vitamina b6. Ingredientele de baza sunt; nautul,uleiul de masline,usturoiul, zeama de lamaie si tahini care da un gust specific, dar puteti adauga chimion, masline maruntite, paprika sau ardei copt. Humusul reduce pofta de mancare si da senzatia de saturatie, previne afectiunile vasculare si regleaza glicemia. Deliciosul preparat se poate consuma in post, la regim vegetarian, cu lipie sau paine, dar si garnitura la cirnati, costita, chiftele , parjoale sau gratar.
Ingrediente
- 200 g naut
- 2 catei usturoi
- 3 linguri tahini
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 linguri ulei masline
- patrunjel verde
Mod de preparare
- Se scurge lichidul din conserva intr-o cana- vom avea nevoie de cateva linguri pentru a dilua humusul
- Se pune in blender nautul, usturoiul zdrobit, sucul de lamaie, tahini, un praf de sare si 2-3 linguri din lichidul din conserva (se poate si apa). se mixeaza cam 2 minute, pana obtinem o pasta cremoasa si fina
- Este important sa gustam humusul in timp ce il preparam si dupa gust adaugam sare, zeama de lamaie, usturoi. daca humusul este prea dens se poate adauga zeama din conserva sau apa
- Se toarna humusul intr-un vas, se stropeste cu ulei de masline, se adauga patrunjel verde si este tocmai bun de servit