Cordon bleu
Un preparat exceptional, care impreuna cu o garnitura potrivita poate surprinde placut si nu va da gres atunci cand vine vorba de o masa delicioasa si copioasa. Cordon Bleu este numele celui mai mare si prestigios institut de bucatari din lume, aflat la Paris, avind 27 de scoli in cinci continente.
Ingrediente
- 800 g piept pui
- 4 felii subtiri de sunca
- 4 felii subtiri cascaval
- 150 g pesmet
- 2 oua
- 2 linguri faina
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
- Bucatile de piept se bat cu ciocanul de snitel,asfel incat grosimea fiecarei bucati sa fie uniforma peste tot
- Se condimenteaza fileul de carne cu sare si piper dupa gust
- Se pune in fiecare bucata de piept cate o felie de sunca si una de cascaval
- Se ruleaza pieptul sub forma de rulada
- Treceti rulourile prin faina, apoi prin ou batut cu un praf de sare si la final treceti rulourile prin pesmet
- Rulourile se aseaza in tava si se tine in cuptorul incins la 200 grade, pentru aproximativ 25 minute, pana capata o crusta rumena si crocanta