logo
  • Acasa
  • Selector-Retete
  • Contact

Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Ciupercile au un gust foarte bun si pot fi gatite in multe feluri. Ciupercile contin proteine, potasiu, acid folic, fier, zinc, vitamine si alte substante benefice pentru organism. Consumul de ciuperci previne oboseala, anxietatea, previne aparitia cancerului, reduce riscul de infarct, previne accidentele vasculare-cerebrale, protejeaza vezica, stimuleaza metabolismul, intareste sistemul imunitar. Dintre toate legumele, ciupercile sunt considerate cel mai bun substitut pentru carne, favorizeaza dietele de slabire ( nu contin amidon ), regleaza tensiunea arteriala si se digera usor. Recent, o serie de cercetari au demonstrat ca ciupercile sunt un bun afrodisiac, continand anumite proteine care actioneaza asupra centrilor nervosi ai sexualitatii.

Ingrediente

  • 500 g ciuperci porcini
  • 1 ceapa medie
  • 2 cartofi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 litru apa
  • 100 ml smantan
  • sare
  • piper negru
  • optional: crutoane pentru servit

Mod de preparare

  • Curatam si spalam legumele
  • Intr-o cratita cu ulei incins calim ceapa tocata, adaugam ciupercile taiate si lasam la foc mediu pana se evapora apa lasata de ciuperci (Oprim cateva ciuperci pentru ornat)
  • Adaugam apa si cartofii taiati cubulete, dupa care lasam sa fiarba 25 de minute
  • Racorim supa cateva minute si mixam impreuna cu toate legumele in blender pana devine crema
  • Se pune din nou la fiert timp de 5 minute si adaugam sare , piper si smantana pentru gatit
  • Supa se serveste ornata cu ciuperci calite, smantana dupa gust, si crutoane
Copyright © flavor-picker.ro 2019
  • Politici private