Tocanita de legume - ratatouille
Ratatouille, bine-cunoscutul preparat frantuzesc, este un fel de mancare simplu, aromat si usor de preparat, ideala pentru perioada de post, dar si o adevarata sursa de vitamine.
Ingrediente
- 3 catei usturoi
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa medie
- 1 vanata mica
- 2 dovlecei
- 2-3 rosii coapte
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- cateva frunze de busuioc verde
Mod de preparare
- Curatam si spalam legumele, si le taiem cubulete potrivit de mari
- Intr-o cratita incingem uleiul si calim ardeiul 3-4 minute, iar cand incepe sa se rumeneasca il scoatem intr-un castron in asteptare
- Cubuletele de dovlecel se calesc rapid si se scot in castron
- Cubuletele de vanata se calesc la foc mare ( absorb mai mult ulei, daca este cazul mai adaugam ), se scot langa legumele calite
- Calim ceapa taiata marunt si usturoiul zdrobit 3-4 minute, dupa care adaugam rosiile decojite si taiate cubulete si lasam pe foc pana se ingroasa
- Adaugam in cratita legumele deja calite (ardeiul, dovlecelul, vanata) asezonam cu sare , piper sau alte condimente si lasam sa fiarba la foc mic 10 minute (legumele nu trebuie sa se terciuiasca)
- La servire punem busuioc tocat deasupra