logo
  • Acasa
  • Selector-Retete
  • Contact

Tocanita de legume - ratatouille

Tocanita de legume - ratatouille

Ratatouille, bine-cunoscutul preparat frantuzesc, este un fel de mancare simplu, aromat si usor de preparat, ideala pentru perioada de post, dar si o adevarata sursa de vitamine.

Ingrediente

  • 3 catei usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa medie
  • 1 vanata mica
  • 2 dovlecei
  • 2-3 rosii coapte
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • cateva frunze de busuioc verde

Mod de preparare

  • Curatam si spalam legumele, si le taiem cubulete potrivit de mari
  • Intr-o cratita incingem uleiul si calim ardeiul 3-4 minute, iar cand incepe sa se rumeneasca il scoatem intr-un castron in asteptare
  • Cubuletele de dovlecel se calesc rapid si se scot in castron
  • Cubuletele de vanata se calesc la foc mare ( absorb mai mult ulei, daca este cazul mai adaugam ), se scot langa legumele calite
  • Calim ceapa taiata marunt si usturoiul zdrobit 3-4 minute, dupa care adaugam rosiile decojite si taiate cubulete si lasam pe foc pana se ingroasa
  • Adaugam in cratita legumele deja calite (ardeiul, dovlecelul, vanata) asezonam cu sare , piper sau alte condimente si lasam sa fiarba la foc mic 10 minute (legumele nu trebuie sa se terciuiasca)
  • La servire punem busuioc tocat deasupra
Copyright © flavor-picker.ro 2023
  • Politici private