Salata de sfecla rosie cu nuca
Fiind o sursa extraordinara de antioxidanti si nitrati naturali, sfecla rosie este recomandata in alimentatia noastra. Pentru toate beneficiile pe care le are consumul de sfecla rosie, dar si pentru gustul dulceag si gustos.
Ingrediente
- 2 sfecle medii
- 2 linguri cu nuca taiata marunt
- 1 lingura stafide aurii
- 30 ml ulei de masline
- 20 ml otet de mere
- sucul de la o lamaie
- un praf de sare
- piper
- menta
Mod de preparare
- Spalam bine sfecla si o fierbem in apa cu un praf de sare, 40-50 de minute, pana cand cutitul patrunde cu usurinta in mijlocul sfeclei
- Cand sfecla este fiarta o racim cu apa si se curata imediat de coaja
- Se taie cubulete mici sau se da pe razatoare, dupa preferinta si se pune in castron. Peste sfecla punem nuca si stafidele
- Intr-un castron mic, amestecam otetul de mere, sucul de lamaie si uleiul de masline, dupa care rasturnam peste sfecla din castron si amestecam
- Acoperim castronul cu folie de bucatarie si tinem la frigider cel putin 30 de minute