Tocanita cu piept de pui si cartofi
Tocanita, un preparat culinar intalnit frecvent in bucataria romaneasca. Tocanita cu pui si cartofi este un fel de mancare care se prepara fara bataie de cap, prin urmare, daca ai nevoie de un pranz hranitor sau de o cina gustoasa, acesta este preparatul potrivit.
Ingrediente
- 1 piept de pui
- 1 ceapa
- 3-4 cartofi
- 2-3 catei usturoi
- 1 morcov potrivit
- 1/2 ardei gras rosu
- 3 linguri ulei vegetal
- 3 linguri pasta tomate
- 1 lingurita boia dulce
- sare
- piper
Mod de preparare
- Spalam pieptul de pui si-l taiem cubulete pe care le prajim in ulei incins pe toate partile. Cand este usor rumenita o scoatem intr-un castron
- Punem apoi si calim ceapa taiata mic 3-4 minute, apoi punem si ardeiul taiat si calim impreuna alte 3-4 minute, dupa care punem cartofii curatati si taiati cuburi mai mari, morcovul taiat rondele, boia si amestecam cu o lingura
- Amestecam pasta de tomate cu apa si o turnam peste legume (sa fie acoperite) si lasam sa fiarba pe foc mediu. La primele clocote punem si carnea peste legume si reducem focul
- Lasam sa fiarba circa 30 minute; carnea si cartoful sa fie bine facute. Potrivim gustul cu sare si piper si mai fierbem 3-4 minute
- Servim tocanita calda cu o salata sau cu muraturi