Shakshuka
Shakshuka este o reteta culinara cu origini nord-africane, al carei mod de preparare nu este unul complicat, cu ingrediente simple, dar cu un rezultat extraordinar de gustos si imbietor.
Ingrediente
- 1 ceapa galbena
- 1 ardei gras rosu
- 4 rosii medii bine coapte
- 1 lingura pasta de tomate
- 3 oua
- sare
- piper proaspat macinat
- 1/2 lingurita ardei chilli praf
- 1 lingurita zahar
- 1/2 lingurita boia dulce
- 2 linguri ulei
- patrunjel verde
- 1 ceasca de apa
Mod de preparare
- Curatam legumele si le taiem; ceapa solzisori, ardeiul cubulete, decojim rosiile si le taiem cubulete
- Punem o tigaie cu ulei pe foc si calim ceapa pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugam ardeiul si calim inca 5 minute, apoi punem rosiile si lasam 5 minute, dupa care punem sare, piper, ardei- chilli, boia, zahar si pasta de rosii diluata cu o ceasca de apa. Lasam pe foc mic acoperit cu capac circa 15 minute
- Dupa cele 15 minute facem in mancarea din tigaie 3 cuibulete in care spargem cate un ou si mai lasam pe foc cu capacul pus aproximativ 5 minute
- Servim shakshuka calda, presarata cu patrunjel verde taiat marunt