Samosa cu carne de vita
Samosa este considerat cel mai popular aperitiv Indian. Umplutura acestor placintele, fie ca este vegetariana sau cu carne tocata , este puternic asezonata cu mirodenii picante (curry), ceea ce face sa aiba un gust aparte.
Ingrediente
- foi de placinta
- 300 gr carne de vita tocata
- 1 ceapa galbena taiata marunt
- 1 rosie medie taiata cubulete
- 1 lingurita curry-pudra
- 1 morcov mic ras
- 1 lingurita ghimbir ras
- 2 linguri pasta de tomate
- 1-2 lingura ulei
- 1 galbenus de ou
- 1 lingura lapte
- sare
- piper macinat
Mod de preparare
- Calim ceapa in ulei incins pana devine sticloasa. Adaugam morcovul si rosia si lasam pana se inmoaie rosia. Acum se pune carnea, se amesteca totul si se calesc impreuna cateva minute
- Se adauga curry, ghimbir, sare, piper si pasta de tomate diluata cu putina apa. Amestecam si lasam pe foc 15 minute, pana ce lichidul scade complet. Lasam sa se racoreasca
- Taiem foile de placinta in fasii cu latura de 10 cm
- Asezam amestec cu carne pe fiecare fasie de aluat si impaturim astfel incat sa obtinem niste triunghiuri cu capetele bine acoperite, sa nu curga umplutura
- Asezam placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Batem un galbenus de ou cu o lingura de lapte si ungem placintele
- Coacem in cuptorul incalzit la 190 grade C aproximativ 30-35 minute. Placintele trebuie sa aiba o crusta aurie