Pizza cu ananas
Ananas cu sunca, o combinatie indrazneata si ciudata, dar atat de grozava !...Asa este pizza cu ananas. Este o reteta simpla dar cu un rezultat atat de special si atat de bun. Asa ca incercati reteta cu incredere si nu veti regreta.
Ingrediente
faina alba
- 300 gr faina alba
- 10 gr drojdie proaspata
- 200 ml apa calduta
- 3 linguri ulei masline
- 1 lingurita zahar granulat
- sare
topping
- 2 linguri pasta tomate
- 2 linguri ulei de masline
- 100 gr sunca presata
- 200 gr mozzarella
- 1 conserva de ananas
- 1 lingurita oregano uscat
Mod de preparare
- Punem faina intr-un castron, facem o gropita in mijloc in care punem drojdia faramitata, 3-4 linguri apa calduta, o lingurita zahar, putina sare si lasam 10 minute, (drojdia se umfla) apoi amestecam cu o lingura de lemn, turnand uleiul si apa treptat. Cand toata faina s-a incorporat framantam cu mana vreo 10 minute. Aluatul trebuie sa fie elastic si moale, dar sa nu ramana lipit de mana
- Impartim aluatul in doua, intidem cu sucitorul si punem in doua forme de pizza tapetate cu faina. Lasam la crescut intr-un loc cald circa 15 minute
- Intr-o cescuta amestecam pasta de tomate cu cele doua linguri de ulei. Taiem sunca si radem mozzarella
- Intindem pasta pe cele doua blaturi, asezam bucati de sunca, cuburi de ananas, mozzarella rasa si presaram oregano
- Coacem in cuptorul incins la 200 grade C, circa 15-18 minute pana ce aluatul capata o culoare aurie