Varza calita cu ciuperci
Varza alba este considerata o minune naturala. Are un continut bogat de vitamina C, are putine calorii si este bogata in substante cu efect antioxidant. Pentru toate acestea si multe alte caracteristici este recomandata ca remediu natural impotriva mai multor afectiuni.
Ingrediente
- 1 varza alba medie
- 4 ciuperci mari
- 1 ceapa galbena tocata
- 1 morcov ras
- 3-4 linguri ulei fl soarelui
- 2 linguri pasta de tomate
- sare
- piper
- cimbru dupa gust
Mod de preparare
- Intr-o cratita mare de 3-4 litri, incingem uleiul si punem ceapa si morcovul si sotam 3-4 minute. Adaugam varza tocata si pasta de rosii desfacuta cu putina apa si amestecam. Punem capacul si lasam la fiert
- Intre timp, intr-o alta cratita calim ciupercile la foc mediu pana scade zeama, apoi le adaugam in cratita cu varza. Tot acum punem piperul, sare, putin cimbru si lasam pe foc mic pana ce varza este fiarta. Varza lasa suficienta apa, deci adaugam apa in timpul fierberii numai daca este cazul