Prajitura cu mere
Atunci cand ai pofta de ceva dulce, prajitura cu mere este varianta ideala. Este gustoasa, este pufoasa si parfumata. O prajitura extrem de usor si rapid de facut, cu ingrediente putine si la indemana oricui si cu reusita garantata, daca pasii se respecta intocmai celor din reteta.
Ingrediente
- 700 gr mere
- 3 oua mari
- 300 gr zahar granulat
- 200 ml ulei vegetal
- 250 ml lapte rece
- 300 gr faina alba
- 1 pachet praf copt-10 gr
- 1 lingura esenta vanilie
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita scortisoara
- Fulgi de migdale
- 1/2 lingurita sare
Mod de preparare
- Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare, apoi le amestecam usor cu 50 gr zahar
- Intr-un bol mai mare mixam ouale cu 250 gr zahar si un pic de sare. Turnam uleiul treptat si mixam, apoi turnam laptele treptat si mixam. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine. Compozitia (aluatul) trebuie sa aiba consistenta unei smantani care se prelinge
- Ungem vasul de copt cu ulei, tapetam cu faina si turnam ceva mai mult de jumatate din aluat, apoi asezam merele rase. Peste mere presaram scortisoara si apoi turnam aluatul ramas. Nivelam, presaram fulgi de migdale si bagam vasul in cuptorul incalzit. Coacem 30-35 minute la 180 grade C (cuptor electric), sau la temperature medie pentru cuptor pe gaz, pana se rumeneste frumos