Supa crema de mazare galbena
Supa crema de mazare galbena uscata este foarte gustoasa si foarte sanatoasa. Reteta acestei supe-creme foarte hranitoare este una usoara si simpla. Este un preparat vegetarian destul de consistent, deci poate fi consumat cu incredere in perioadele de post.
Ingrediente
- 300 gr mazare uscata
- 1 morcov maricel
- 1 ceapa galbena
- 1 pastarnac
- 4 linguri ulei
- 2 catei usturoi
- 1 frunza dafin
- 1/2 lingurita oregano
- piper macinat
- sare
Mod de preparare
- Spalam mazarea in mai multe ape pana ce apa nu mai este tulbure. Apoi o lasam la inmuiat in apa calduta o ora
- Punem uleiul la incins intr-o oala de 3-4 litri si calim ceapa taiata marunt, morcovul si pastarnacul taiate mari, pana se inmoaie (toate deodata). Adaugam mazarea spalata, apa cat sa acopere mazarea, dafinul, oregano si lasam pe foc pana ce mazarea este bine fiarta. Verificam intre timp sa nu ramana fara apa, iar daca se intampla, adaugam cate putina apa si amestecam
- Cand mazarea a fiert, scoatem frunza de dafin, adaugam usturoiul zdrobit si mixam compozitia cu un mixer vertical, sau in blender pana devine cremoasa. Adaugam sare, piper dupa gust, potrivim consistenta pe care o dorim cu apa calduta si mai fierbem 5 minute
- Servim supa crema fierbinte cu verdeata tocata si paine prajita